Ágdarálás

Az önkormányzat lehetőséget biztosít a Budafok-Tétény kertvárosában élő lakosság számára a térintésmentes, helyben történő ágaprítás igénybevételére. Általában 8 hét áll rendelkezésre a kertben felgyülemlett, 1 évnél nem idősebb fásszárú gallyak aprítására. Az akcióra regisztrálni kell és az arra kijelölt napok közül lehet választani.

Amennyiben internetes hozzáféréssel nem rendelkezik, telefonon keresztül is segítséget kaphat a regisztrációhoz.

 

Egy lakcímen szezononként egy alkalommal, maximum 5 köbméter gally aprítására van lehetőség az akció keretében. Fontos, hogy csak tiszta, szennyeződés- és egyéb zöldhulladék-mentes (pl. kaszálék, lehullott lomblevél) gallyakat tud a gép feldarabolni. Az apríték felhasználásáról a lakosnak kell gondoskodnia.

 

A gallyhalmot telken belül vagy közeli közterületen kell kikészíteni úgy, hogy a forgalmat ne akadályozza, és minimum három kocsiállás (kb. 12 méter) szabadon maradjon a halom közelében az adott napon.

 

A visszaigazolt regisztráció alapján a szolgáltatást végző vállalkozó a kiválasztott napon 8.00 és 15.30 óra között fogja elvégezni az aprítékolást, ha az időjárási viszonyok is lehetővé teszik a munkát aznap. Kérjük, hogy figyelmesen olvassák el a regisztrációs honlapon található további információkat, hogy zökkenőmentes, gyors munkavégzéssel minél több lakosnak tudjanak segíteni a zöldhulladék feldolgozásában és a környezettudatos kertgondozásban. Amennyiben már regisztráltak, de időpontot módosítanának, kérjük, azt a fent megadott telefonszámon tegyék, nem pedig új regisztrációval!

A kerti munkák, metszések, ifjítások során keletkező tetemes zöldhulladék talajjavító anyagként hasznosítható az aprítás után. A keletkező apríték felhasználható talajtakarásra (nedvesség visszatartására), illetve komposztálásra is tökéletesen alkalmas.

 

Az akció a Budafok-Tétényért Városfejlesztő kft. szervezésében valósul meg, a Budai Komposztmesterek a Környezetért Kft. végzi a tevékenységet. További információk: https://www.komposztmester.hu/


Ősszel ismét lesz ingyenes ágdarálás

Regisztráció: 2023.09.18-án, 8 órától