Az oldal használatával elfogadja az Adatvédelmi irányelvben foglaltakat.
2023-06-22
VIGYÁZZUNK A KERTÜNKBEN KIALAKULÓ POCSOLYÁKRA, HOGY MEGELŐZZÜK A SZÚNYOGOK ELSZAPORODÁSÁT!

A saját kertünk gondozása és ápolása során fontos figyelmet szentelni az öntözéshez használt eszközökben maradó vizekre és a locsolórendszerek mellett kialakuló pocsolyákra. Ez utóbbi vízzel telt mélyedések ideális búvóhelyet jelenthetnek a szúnyogok számára, akik kellemetlen zümmögésükkel és csípéseikkel megkeseríthetik a kerti idillt. Azonban néhány egyszerű lépéssel megelőzhetjük a szúnyogok otthoni szaporítását és élvezhetjük a kertünket anélkül, hogy állandóan a kellemetlen vérszívók társaságában lennénk.

Az első lépésként rendszeresen ellenőrizzük kertünk területét, pocsolyákat vagy vízzel telt mélyedéseket keresve. Érdemes különös figyelmet fordítani a lejtős területekre, ahol a víz könnyen összegyűlhet, vagy a kerti csap és az öntözőrendszer szórófejeinek környékén, a vízsugár által kialakított, kimosott mélyedésekre.

Amint észlelünk ilyen pocsolyákat, lépjünk fel megszűntetésük érdekében! Távolítsuk el azokat a tárgyakat, amelyek akadályozzák a víz megfelelő elvezetését, gondoskodjunk a víz elfolyásáról, elszikkadásáról. Kialakult mélyedés esetén érdemes megfontolni annak termőfölddel való feltöltését és ezután gyep vetését. Használjunk homokot vagy földet a mélyedés kitöltésére, majd simítsuk el az egyenetlenségeket. Ezáltal a víz nem fog gyűlni, és a szúnyogok elvesztik tenyészőhelyüket.

Fontos szerepet játszik a megelőzésben a rendszeres karbantartás is. Rendszeresen ellenőrizzük az öntözőrendszereket, a csöveket és a csapokat, hogy ne legyen szivárgás, akadály a rendszerben, ahol vízgyűjtő hely tudna kialakulni. Ezzel minimalizálhatjuk annak esélyét, hogy a szúnyogok számára vonzó pocsolyák alakulhassanak ki.

Kapcsolat
phone icon
06-1 207-0492