Az oldal használatával elfogadja az Adatvédelmi irányelvben foglaltakat.
2023-11-23
ÚJRA KOMPOSZTLÁDAPROGRAMOT HIRDET AZ ÖNKORMÁNYZAT

Tavaszra az Önkormányzat megvalósítja a 2023-as Részvételi Költségvetés egyik nyertes projektének megszavazott ötletét: a 2019-es akció után közkívánatra ismét térítésmentesen osztunk komposztládákat.

A kukába kerülő háztartási hulladék egyharmada komposztálható. A konyhai zöldség-, gyümölcsmaradványok, a kertben lehulló falevelek, a levágott fű, az elszáradt virágok a zöldjavak. A talaj milliárdnyi apróbb-nagyobb élőlénye ezekből „állítja elő” a humuszt, vagy más szóval a komposztot. Végül egy tápanyagban gazdag, a növények trágyázására alkalmas, földszerű anyag keletkezik. A komposztálási program célja, hogy mindezen zöldhulladékokat helyben hasznosítsák, illetve a lakosság ösztönzése a szelektív hulladékgyűjtésre.

A program keretében – igényléstől függően – maximum 1000 db 740 literes, lapra szerelt, időjárásálló, műanyag komposztládát osztunk ki a kerületi lakosság számára.

A komposztálóládák igénylése ingyenes, azonban előzetes igényfelmérő jelentkezéshez és a későbbi átvétel előtt használati megállapodás aláírásához kötött.

A korlátozott készlet miatt egy ingatlanra – annak méretétől függetlenül – egy komposztálóláda igénylésére van lehetőség. Az eszközöket a jelentkezés sorrendjében, a készlet erejéig tudjuk biztosítani.

 

REGISZTRÁCIÓ IDEJE, MÓDJA:

2023. december 13-án délelőtt 9.00 órától december 15-én 16.00 óráig, illetve a készlet erejéig, itt a zold22.hu oldalon, az internettel nem rendelkezők ugyanebben az időszakban a 06-20/265-7245-ös telefonszámon regisztrálhatnak naponta 9.00 és 16.00 óra között.

Sajnáljuk, a rendelkezésre álló mennyiség elfogyott!

 

JELENTKEZÉSRE JOGOSULTAK KÖRE:

 

A REGISZTRÁCIÓ SORÁN SZÜKSÉGES ADATOK:

Amennyiben sikeresen jelentkezett a komposztládára, a megadott elérhetőségeken értesítik majd az átadás időpontjáról és helyéről.

Kapcsolat
phone icon
06-1 207-0492