Az oldal használatával elfogadja az Adatvédelmi irányelvben foglaltakat.
2023-05-16
SZÚNYOGLÁRVÁKAT A CSATORNÁBA? GONDOLJUK ÁT!

Érdemes odafigyelnünk saját cselekedeteinkre is, ha nem szeretnénk szúnyoginváziót okozni saját otthonunk környékén. Arról már többször írtunk, hogy a házkörüli eszközökben akár észrevétlenül is összegyűlhet a víz egy-egy esőzés után. Ezekben a vizekben a szúnyogok könnyedén tenyészőhelyre találnak, lerakhatják petéiket, melyekből rövid időn belül lárvák, majd kifejlett szúnyogok lesznek. Körültekintő háztulajdonosként észrevehetjük a kertünkben leselkedő veszélyt és egy egyszerű mozdulattal megszabadulhatunk a szúnyoglárvától hemzsegő víztől.

Nem mindegy azonban, hogy hová öntjük a vizet. A lárvákat tartalmazó vizet ugyanis nem érdemes a csatornahálózatba önteni, mert ez a megoldás nem szabadít meg bennünket a problémától. A lárvák a csatornába kerülve továbbra is ideális körülményeket találnak a fejlődésükhöz, így végül kifejlett formában visszatérhetnek.

A legjobb megoldás az ilyen vizet hasznosítani, például mielőbb felhasználni öntözésre. Ugyanis a lárvák a talajban nem tudnak továbbfejlődni, így megakadályozható a szúnyogok további szaporodása.

Abban az esetben, ha nagyobb mennyiségű vizet szeretnénk tárolni, akkor fontoljuk meg a csípőszúnyog-lárvák elleni biológiai készítmény, tabletta beszerzését és használatát. Létezik olyan tabletta is, melynek összetevője egy a talajban egyébként is előforduló baktérium által termelt fehérje, így a szúnyoglárvákon kívül az egyéb élőlényekre teljesen ártalmatlan. Mindemellett az ezzel a hatóanyaggal kezelt vizek nyugodt szívvel tovább használhatók öntözési célra is, ugyanis semmilyen vegyszert nem tartalmaznak. Ezeknél a készítményeknél minden esetben figyelmesen olvassuk el a használati utasítást, illetve tartsuk be az előírásokat!

Kapcsolat
phone icon
06-1 207-0492