Az oldal használatával elfogadja az Adatvédelmi irányelvben foglaltakat.
2023-05-10
MÁJUS 10. A TERMÉSZET DICSÉRETE – MADARAK ÉS FÁK NAPJA

A Madarak és fák napja az egyik legrégebbi természetvédelmi jeles nap, a Föld napja testvérünnepe. Története egy 1902-ben született párizsi egyezményig vezethető vissza, ahol a „mezőgazdaságra hasznos madarak” védelmét tűzték ki célul. Magyarországon Chernel István ornitológus szervezte meg az első madarak és fák napját.

A jeles nap célja, hogy felhívja a figyelmet a természetvédelemre és az ökoszisztéma megóvására. A madaraknak és a fáknak kulcsfontosságú szerepük van az ökoszisztémánk fenntartásában és az élővilág sokféleségének megőrzésében. A madarak segítenek a beporzásban, a rovarok és más kártevők elleni védelemben, míg a fák oxigént termelnek, széndioxidot kötnek meg, élelemforrást és élőhelyet biztosítanak más állatok számára.

A nap lehetőséget kínál arra, hogy jobban megismerjük és értékeljük a természetben található élőlényeket. Vegyünk részt madármegfigyelésen, környezetvédelmi témájú programokon, ültessünk növényeket a Madarak és fák napjához kapcsolódóan. Emlékeztessen minket ez a jeles nap arra, hogy a természeti értékeink fontosak, és felelősségünk megőrizni, védelmezni ezeket az értékeket a jövő generációk számára.

Kapcsolat
phone icon
06-1 207-0492