Az oldal használatával elfogadja az Adatvédelmi irányelvben foglaltakat.
2023-07-19
LAKOSSÁGI AZBESZTMENTESÍTÉSI PÁLYÁZAT

Az azbeszt a természetben is előforduló hőszigetelő, tűzálló, savaknak ellenálló, olcsó, hajlékony és rugalmas anyag. A 20. század második felében számos helyen felhasználták, többek között az építőiparban tetőfedésre, burkolásra és szigetelésre stb.

Mi a gond az azbeszttel?
Az azbesztet az időjárás és a légszennyezés kikezdi, sérülhet a felülete. A felületi kopás következtében rostszálak szabadulnak fel, amelyek a levegőben szállnak. Az azbesztszálak belégzése egészségkárosodást okoz, és többféle betegség kialakulásában is szerepet játszik. Ezért Magyarországon 2005 óta tilos felhasználni az építőiparban az azbesztet. Épületek bontásakor törvények írják elő az azbeszttartalmú építőanyag szakszerű bontását és az azbesztmentesítést.

Pályázat azbesztmentesítésre
Az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. országos azbesztmentesítési pályázatot hirdet lakossági ügyfelei részére. A támogatást igényelhetik természetes személyek, valamint társasházak, egyházi jogi személyek és lakásszövetkezetek is. Ingatlanonként maximum 400 m2 mennyiségű azbeszthulladék gyűjtésére, szállítására és ártalmatlanításra történő átadásra van lehetőség.

A pályázatokat 2023. július 14. 8.00 órától – keretkimerülésig, de legkésőbb 2023. augusztus 04. 24:00 óráig lehet benyújtani.

A pályázatot kizárólag elektronikusan, sikeres regisztrációt követően, az online felület helyes és teljeskörű kitöltésével, valamint a kötelezően csatolandó mellékletek feltöltésével van mód beadni az https://azbeszt.nhkv.hu felületen keresztül.

A pályázatról bővebben a https://azbeszt.nhkv.hu/azbeszt/ weboldalon olvashat. Ugyanitt érheti el a pályázat benyújtásához szükséges dokumentumokat is.

Kapcsolat
phone icon
06-1 207-0492