Az oldal használatával elfogadja az Adatvédelmi irányelvben foglaltakat.
2024-03-08
Ismét ingyenes ágdarálás kerületi lakosoknak

Budafok-Tétény Önkormányzata ismét lehetőséget biztosít a kertvárosban élőknek a térítésmentes, helyben történő ágaprítás igénybevételére.

Az akcióra regisztrálni 2024. március 18-tól lehet az arra kijelölt napokra a zold22.hu weboldalon. Internetes hozzáféréssel nem rendelkezők a 06-20/277-2090 -es telefonszámon tudnak regisztrálni munkanapokon 9 és 14 óra között. (Kérjük, csak abban az esetben hívják a megadott telefonszámot, amennyiben nem tudnak a weboldalon regisztrálni!)

Az első ágdarálási időpont: 2024. március 27.

A kerti munkák, metszések, ifjítások során keletkező tetemes nyesedék talajjavító anyagként hasznosítható az aprítás után. A keletkező apríték felhasználható talajtakarásra (nedvesség visszatartására), illetve komposztálásra is tökéletesen alkalmas.

Egy lakcímen egy alkalommal, maximum 5 köbméter, 1 évnél nem idősebb, maximum 8-9 cm átmérőjű, fásszárú gally aprítására van lehetőség. Az ágdarálási akció 10 héten át tart. Fontos, hogy csak tiszta, szennyeződés- és egyéb hulladék mentes (pl. kaszálék, lehullott lomblevél) gallyakat tud a gép feldarabolni.

Az apríték felhasználásáról, közterületről való eltakarításáról a lakosnak kell gondoskodnia, a helyszínről nem szállítjuk el!

A gallyhalmot telken belül vagy közeli közterületen kell kikészíteni úgy, hogy a forgalmat ne akadályozza, és minimum három kocsiállás (kb. 12 méter) szabadon maradjon a halom közelében az adott napon.

Kapcsolat
phone icon
06-1 207-0492