Az oldal használatával elfogadja az Adatvédelmi irányelvben foglaltakat.
2023-03-14
INGYENES ÁGDARÁLÁS KERÜLETI LAKOSOKNAK

Budafok-Tétény önkormányzata ismét lehetőséget biztosít a kertvárosban élőknek a térítésmentes, helyben történő ágaprítás igénybevételére.

Az akcióra regisztrálni 2023. március 24-én 8.00-tól lehet az arra kijelölt napokra a www.komposztmester.hu weboldalon.

Aki nem rendelkezik internetes hozzáféréssel, a 06-20/369-4758-as telefonszámon tud regisztrálni munkanapokon 9 és 14 óra között. (Kérjük, csak abban az esetben hívják a megadott telefonszámot, amennyiben nem tudnak a weboldalon regisztrálni!)

Az első ágdarálási időpont: 2023. március 30.

A kerti munkák, metszések, ifjítások során keletkező tetemes zöldhulladék talajjavító anyagként hasznosítható az aprítás után. A keletkező apríték felhasználható talajtakarásra (nedvesség visszatartására), illetve komposztálásra is tökéletesen alkalmas.

Egy lakcímen egy alkalommal, maximum 5 köbméter, 1 évnél nem idősebb fásszárú gally aprítására van lehetőség. Az ágdarálási akció 10 héten keresztül tart. Fontos, hogy csak tiszta, szennyeződés- és egyéb zöldhulladékmentes (pl. kaszálék, lehullott lomblevél) gallyakat tud a gép feldarabolni.

Az apríték felhasználásáról a lakosnak kell gondoskodnia. Az aprítékot a helyszínről nem szállítjuk el!

A gallyhalmot telken belül vagy közeli közterületen kell kikészíteni úgy, hogy a forgalmat ne akadályozza, és minimum három kocsiállás (kb. 12 méter) szabadon maradjon a halom közelében az adott napon.

Kérjük, hogy figyelmesen olvassák el a regisztrációs honlapon található további információkat, hogy zökkenőmentes, gyors munkavégzéssel minél több lakosnak tudjanak segíteni a zöldhulladék feldolgozásában és a környezettudatos kertgondozásban. Amennyiben már regisztráltak, de időpontot módosítanának, kérjük, azt a fent megadott telefonszámon tegyék, nem pedig új regisztrációval!

Kapcsolat
phone icon
06-1 207-0492