Az oldal használatával elfogadja az Adatvédelmi irányelvben foglaltakat.
2023-04-24
FIGYELJÜNK AZ ERESZCSATORNÁKRA!

A következő hetekben sorra vesszük azokat a leggyakoribb házkörüli tárgyakat, kerti elemeket, melyek elősegíthetik a szúnyogok elszaporodását a kertünkben. Az egyik ilyen kevésbé szem előtt lévő tárgy az ereszcsatornánk.

Az őszi levélhullás, a költő madarak megjelenése és egyéb természeti jelenségek következtében házunk ereszcsatornája könnyen eltömődhetA dugulás jele lehet, ha esős időben víz folyik ki a csatorna oldalán, ha növények telepednek meg benne, esetleg megroggyan az ereszcsatorna. A dugulás számos kellemetlenséget okozhat. A nem megfelelően elvezetett víz hosszútávon kárt okozhat a ház falaiban, alapjában. Ugyanakkor rövidtávon is problémát jelenthet az eldugult ereszcsatorna. Abban ugyanis egy-egy eső után könnyen pangóvíz alakulhat ki, mely aztán a szúnyogok szaporodóhelyéül szolgálhat. A melegebb idő beköszöntével pedig a szúnyogok akár egy hét alatt is petéből kifejlett rovarrá fejlődnek.

Szerencsére évi két tisztítással megelőzhető a baj. A tisztitáshoz hívhatunk profi szakembert is, de akár mi magunk is könnyedén elvégezhetjük az ezzel járó munkát. Ehhez mindenképp szükségünk lesz egy stabil és biztonságos létrára, egy pár kesztyűre és egy eszközre, amivel megtisztítjuk a csatornát. Ez lehet egy egyszerű kertészlapát is, de beszerezhetünk egy speciális ereszcsatorna-tisztítót is, mely az egyik oldalán kaparóéllel, a másikon erős sörtékkel rendelkezik, így könnyítve meg a tisztítás folyamatát.

Ne feledjük, a szúnyogok akár egy kisebb pohárnyi vízmennyiségben is képesek kifejlődni, így fontos, hogy felszámoljunk minden pangóvizet a ház körül.

Kapcsolat
phone icon
06-1 207-0492