Az oldal használatával elfogadja az Adatvédelmi irányelvben foglaltakat.
2023-05-05
A SZÚNYOGTENYÉSZET AZ ESŐVÍZGYŰJTŐBEN LAPUL?

Sok olyan házkörüli tárgy, kerti eszköz van, melyek elősegíthetik a szúnyogok elszaporodását a kertünkben. A fedetlen esővízgyűjtő tartály ennek kifejezetten szemléletes példája.

Az esővízgyűjtés rendkívül környezetbarát tevékenység, hiszen az értékes csapadék remekül felhasználható kertünk locsolásához, így pedig vízfelhasználásunk is csökkenthető. Sőt, kertünk is hálásabb lesz, ha a kemény ivóvíz helyett az összegyűjtött lágyabb esővízzel locsoljuk növényeinket.

Ugyanakkor a nagy, vízzel teli hordók, tartályok kifejezetten vonzók a szúnyogok számára is, hiszen ha ezekben a víz tartósan jelen van, akkor akár hetente újabb és újabb szúnyoggenerációt tudnak itt „termelni”. Abban az esetben, ha nem szeretnénk, hogy kertünk a szúnyoginvázió fő gócpontja legyen több megelőző és védekező lehetőségből választhatunk. A legegyszerűbb megelőzni a bajt. Ahhoz, hogy a szúnyogok szaporodását megakadályozzuk, le kell fednünk a tartályunkat. Egyrészt dönthetünk úgy, hogy esőmentes és használaton kívüli időszakban lefedjük az esővízgyűjtőt, de beruházhatunk egy fedett gyűjtőtartályra is.

Abban az esetben, ha a megelőzés már nem elég fontoljuk meg a csípőszúnyog-lárvák elleni biológiai készítmény, tabletta beszerzését. Létezik olyan tabletta, melynek összetevője egy a talajban egyébként is előforduló baktérium által termelt fehérje, így a szúnyoglárvákon kívül az egyéb élőlényekre teljesen ártalmatlan. Az ezzel a hatóanyaggal kezelt vizek nyugodt szívvel tovább használhatók pl. öntözésre, mivel semmilyen környezetre ártalmas vegyszert nem tartalmaznak. Fontos, hogy az adott készítmény használati utasítását mindig figyelmesen olvassuk el, az előírásokat tartsuk be!

Kapcsolat
phone icon
06-1 207-0492