Elérhetőség: +36-20-238-3309

Ágdarálás:

 

Ismét ingyenes ágdarálási akció

Budafok-Tétény önkormányzata ősszel ismét lehetőséget biztosít a kertvárosban élőknek a térítésmentes, helyben történő ágaprítás igénybevételére.

Az akcióra regisztrálni 2022. szeptember 22-től lehet az arra kijelölt napokra a www.komposztmester.hu weboldalon.

Aki nem rendelkezik internetes hozzáféréssel, a 06-30/544-8778-as telefonszámon tud regisztrálni hétfőtől péntekig 9 és 16 óra között. (Kérjük, csak abban az esetben hívják a megadott telefonszámot, amennyiben nem tudnak a weboldalon regisztrálni!)

Az első időpont október 6.

A kerti munkák, metszések, ifjítások során keletkező tetemes zöldhulladék talajjavító anyagként hasznosítható az aprítás után. A keletkező apríték felhasználható talajtakarásra (nedvesség visszatartására), illetve komposztálásra is tökéletesen alkalmas.

Egy lakcímen egy alkalommal, maximum 5 köbméter, 1 évnél nem idősebb fásszárú gally aprítására van lehetőség. Fontos, hogy csak tiszta, szennyeződés- és egyéb zöldhulladékmentes (pl. kaszálék, lehullott lomblevél) gallyakat tud a gép feldarabolni. Az apríték felhasználásáról a lakosnak kell gondoskodnia.

A gallyhalmot telken belül vagy közeli közterületen kell kikészíteni úgy, hogy a forgalmat ne akadályozza, és minimum három kocsiállás (kb. 12 méter) szabadon maradjon a halom közelében az adott napon.

Kérjük, hogy figyelmesen olvassák el a regisztrációs honlapon található további információkat, hogy zökkenőmentes, gyors munkavégzéssel minél több lakosnak tudjanak segíteni a zöldhulladék feldolgozásában és a környezettudatos kertgondozásban.

Amennyiben már regisztráltak, de időpontot módosítanának, kérjük, azt a fent megadott telefonszámon tegyék, nem pedig új regisztrációval!

Vigyázzunk egymásra!